Our DesignersOur Stories posted by Sage Bowman

I came across these pictures of a house recently and just had to share!  A beautiful house, in the heart of Malibu, California.  You would think luxurious, maybe beachy.  But this is something completely different…straight from Bedrock!  It was Dick Clark’s house…he must have loved the Flinstones!

The architect, Phillip Jon Brown, said the prehistoric design was dictated by circumstance. The 23-acre site is next to the Santa Monica Mountains National Recreational Area, which originally objected to Clark building a home on the property.  Brown said Clark dug in his heels and said he was going to build a house there.  Brown then came up with the idea that if the house looked like a rock formation, the park conservancy would let us build on top. They liked the concept.
It was worth holding out for the hilltop location. The living room commands expansive views of the Pacific Ocean through rough arched windows.   In fact, there are few straight lines in the house.

The dining room features a free form counter and a rough, undulating ceiling. The interior walls were built of wood and steel beams and are covered in concrete, which is used throughout the house.

Wilma Flintstone would feel right at home cooking up a succulent Brontosaurus burger in this whimsical kitchen. Especially attractive are the cave-hole windows that look out onto the surrounding mountains.   The cabinets stay true to the design theme with their irregular door- and drawer-fronts. And could those be granite countertops?

The living room offers beautiful views of the ocean.

The free-form fireplace and vaulted ceiling give the single bedroom a cozy and romantic look.  The South facing window looks out on the landscaped garden of aloe and other succulent plants and, beyond that, the Pacific.

The house has two big bathrooms. This one features outside windows, curving walls, and indirect lighting.  Shelves are molded out of the poured concrete giving it a prehistoric look, but the appliances are all the height of modernity.


The exterior of the home is comprised of heavy stucco with lots of rocks thrown into the mix.  When it was still wet, they scrubbed in to expose some of the stones.  The result made it look like decomposed granite.  At night, light glows through the irregular openings as if it were a well-lit cave.

Dick Clark built the property so he could have 360-degree views.  The Channel Islands, Boney Mountains and the lights of Los Angeles can all be seen from this home.

All of this for 3.5 million.  Would you live here?

Sage

Post A Comment

Your Name: *

Your Email: *

Your Location:

Your Website:

Please enter the phrase displayed below:  

Comment: *

Please notify me of follow-up comments.

0 Comments | Post A Comment